Kycklingsoppan :)

Jag glömde såklart att ta ett kort på soppan men ni ska få receptet i alla fall :)

1/2 liter vatten
1 kycklingbuljong tärning
1 lime
1 tsk riven ingefära
1 msk socker
1/4 tsk salt
1 burk kokosmjölk
champinjoner, skivade
ca 2 kycklingfiléer
Ris - Basmati eller Jasminris

Sätt riset i en kastrull och låt det börja koka som vanligt.

Koka upp buljongen. Pressa i limen och tillsätt ingefäran. Sätt sedan i sockret och saltet och låt det småkoka i ca 5 min. Sätt sedan i kokosmjölken, de skivade champinjonerna och kycklingfiléerna som ska vara tärnade och låt det kokaihop tills kycklingen är färdig. Man ska inte steka kycklingen innan eller så, den ska bara ner i soppan helt rå.
När soppan är färdig så häller du upp den i en skål och tillsätter riset!! Riset ska alltså vara i samma skål som soppan och blandas om, det låter konstigt, men det är jätte gott. Man kan såklart äta riset bredvid också!!

Kycklingsoppa är vanligt att man äter när man är sjuk och många sjukhus serverar den till patienter. Den är också bra för magen då ingenting är stekt och den inte innehåller så mycket kryddor, man kan säga att den han en mjukgörande effekt.

Nu ska jag plugga :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0