Nu så är det fredags mys...

Äntligen helg igen! Himla skönt! Ikväll är jag och Emil hemma hos mig och ska se film med mamma och mimmi, det ska bli jätte mysigt!

Idag så har jag varit i skolan och haft tre lektioner sen efter det gick jag och Emil på stan och jag köpte mig 2 tröjor och funderar på att köpa ett par jeans men jag vet inte hur jag ska göra. De är hur fina som helst!! Sen så åkte vi hem och åt lax som var vänd i sesamfrön, wook och ris, det blev supergott! :) Snart ska jag sätta i slingor i mammas hår också :)

Jag skrev ju inte igår för då var vi och tränade. Det var skönt, men det var rätt mycket folk så man fick vänta så länge kändes det som. Men vi ska och träna imorgon bitti också :) Det är skönt att träna på morgonen!





Tröjorna får ni se sen :)


I skolan igen :)

Hellu! Nu sitter jag i skolan igen. Det är rätt skönt efter att ha varit hemma en dag. Jag har tre lektioner idag, det är väl rätt skönt, bara att jag har ett hål mitt i allt, det känns ju lite onödigt :(

Imorse när jag skulle gå till bussen så hade jag lite väl bråttom och sprang rätt ut i djupsnön så nu är mina skor och byxor helt blöta, och då ska jag bara säga att jag har såna där skor som går upp ovanför knäet ;P Haha! Det var rätt så djupt alltså ;)

Emil åkte hit med mig nu på morgonen. Han börjar så sent i Piteå idag så han åkte först hit och sen till Piteå :) Det är så mysigt att vi kan åka med varandra 4 gången i veckan nu!
Nu ska jag fortsätta jobba på :)
Tjinngs!


Oprah

Förresten, idag när jag bara legat hemma och tyckt synd om mig själv så såg jag på Oprah, för det var ju bara tv-shop på alla andra kanaler... Men vilken tur att jag fick se det där avsnittet! Vet inte hur länge jag satt och snyftade i soffan!

Det handlade om 7 åriga Jani som lider utav jätte stark skitzofreni (ursäka, jag är verkligen inte bra på att stava, har aldig varit det :/). Jag har som aldrig förstått vad det är för någonting - Typ tror man att man är två olika personer eller? Men idag insåg jag hur hemskt det verkligen måste vara för både henne själv och hennes familj.  När hon fick sina hallucinationer (vilket var i princip hela tiden), lever hon i en annan värld och är inte kontaktbar och är väldigt väldigt våldsam mot sig själv och männsikor runt omkring henne. Hennes föräldrar var tvugna att ge upp 2-rummaren de hade och istället hyra två en rummare för hon kunde inte vara i närheten av sin lillebror för hon kunde skada honom och om de hade fortsatt ha dem ihop, till och med ha dödat honom.

Så nu turas föräldrarna om att bo i lägenheten med Jani, pappan en dag och mamman en dag. De bor aldrig tillsammans och kan heller inte lämna Jani själv eftersom att hon redan försökt ta livet av sig ett antal gånger.

Jag kan inte säga att jag nu vet vad den här sjukdomen är. Men Jani hade en fantasivärld, men inte som andra barns fantasivärld. Den här var verkligen på riktigt för henne och när hon var i den så var det helt halluccinationerna som tog över hennes liv. Om jag förstod de rätt så "beordrar" dessa halluccinatiner henne att göra saker.. När hon får medicinering så lugnar det sig, de finns fortfarande kvar, men har inte samma kraft.

Jag beundrar så hennes föräldrar, de kommer alltid få leva såhär och de gör allt för henne!

Det som de sa däremot var att alla dömmer Jani, ingen förstår att hon är sjuk, för hon ser ju inte sjuk ut. Hon beter sig helt enkelt som en ouppfostrad liten unge. Men hon vill det ju inte själv, men samtidigt så känner hon folks förakt mot henne och tror att hon är elak.

Tänkte bara komma fram till det vi måste komma fram till så ofta; Vi kan inte dömma andra människor innan vi vet vilka de är.

Bedövningen borta!





Nu är den underbara (eh?) bedövningen borta och jag ser inte längre helt knäpp ut :)

Förlåt, igen

Hej igen! Det var längesen, närmare en vecka faktiskt.. Fick ett samtal från min framor i helgen dör hon undrade vad jag höll på med när jag inte uppdaterade min blogg. :) Så vad har jag gjort då?

Hela förra veckan jobbade jag och Hannah och Jannie med discot vi skulle ha på lördagen här i lilla Älvsbyn. Vi jobbade och slet och resultatet blev super bra! Det kom så många söta barn! Vi hade sagotema på discot för de mindre barnen och det kom så underbart söta prinsessor så det var inte sant! Under Discona (vi har nämligen börjat ha 2 per kväll, ett för de mindre och ett för de större barnen så det är full rulle all night looong!!) så fick vi massvis med hjälp av min älskade Emil och Leo och Dessi :) Tack så mycket igen!!

På söndagen gick vår dag åt att städa i lokalen vi varit i och sen åka och hämta min lillasyster i luleå för mamma hade blivit sjuk. Efter det åkte vi och tränade. Det var dessutom min och Emils 8 månaders dag <3

I måndags blev jag hemma, jag var sjuk, tror det blev sämre av att jag var och tränade på söndagen :( Men jag fick mig en liten mini plattång av Emil, hur gullig som helst och jätte smidig till luggen ;)

Igår var jag i skolan igen som vanligt! Efter skolan gick jag och Emil en sväng på stan och jag köpte mig en skjorta, ni ska få se sen, och sen köpte vi lite presenter men jag kan ju inte säga till vem eller vad det var ;)

Idag har jag dragit ännu en tand och jag har just kommit tillbaks efter mitt koma... Det var sista tanden att dra, och den värsta också! Jag har aldrig mått så dåligt av bedövningen förut så när jag kom hem stupade jag i soffan och när ag vaknade upp igen så var det blod ÖVERALLT! Hela mitt ansikte, hår, ja ALLT! Jag fick panik (Kan tänka mig att bedövningen spädde på min panik lite mer eftersom att det är adrenalin i den) och jag ringe Emil och bara grät. Jag vet inte riktigt, jag blev jätte rädd helt enkelt. Men nu är allt fint :)

Jag har även tränat ganska mycket, typ 4-5 gånger i veckan! Jag älskar verkligen att träna! Jag har som alltid tränat så mycket och mår så mycket bättre när jag gör det:) Har till och med fått lite muskler på armarna ;) Haha! Men nu ska jag bli bättre på det här, lovar!

Tandlös!

Hello! Nu har jag vaknat upp ur mitt koma som jag legat i halva dagen. Varför? Jo, jag har dragit ut en tand idag och den där bedövningen slår ut mig helt. Så nu ser jag i alla fall ut som en tandlös liten gumma ;) Haha! Före tandläkaren så var jag på läkarstationen och vi kom fram till att jag ska byta p-piller, kanske därför jag alltid har så ont i magen. Hoppas det blir bättre då :)

Igår var jag ju och klippte mig. Det ser likadant ut som förut fast jag klippte upp det lite, det blev fint :)

Emil har varit med mig idag, och det behövdes kan man väl säga eftersom jag varit mer eller mindre vid medvetande idag. Han har varit hur gullig som helst, jag fick två jätte fina ljus av honom och en liten tårta som vi har ätit av :) Mumsigt!

Det blir ingen träning för mig ikväll för jag är fortfarande lite groggy, men imorgon så ska vi köra stenhårt! :D


Pluggkväll

Hello! Nu sitter jag och älsklingen och ska plugga lite. Jag ska skriva mitt tal som jag ska ha nu på torsdag för niorna. Vi ska typ berätta varför vi valde inriktningen som vi valt. Kul, för jag "kompisvalde", vilket man kanske inte ska säga? Vi ska hur som helst skriva ett manus som ska lämnas in och så stödlappar och så :) Men det ska bara vara 3 minuter så det är lugnt :) Eller var det kanske 2 minuter?

Idag har jag haft min första matte C lektion, och det var ju spännande :) Haha! Jag har mitt häfte från matte B kursen och jag är förvånad över att jag ens klarade kursen! Ni ska se hur det ser ut! Jag har ritat elefanter, hjärtan, solar, skrivt helt obegripliga saker och typ på en hel sida skrivit med stor bokstäver TA ROTEN UR! Jaså? Ur vad? Jaja. Iår ska jag satsa på matten lite mer så kanske det blir bra det här :)

Förresten så är det klart nu att Emil ska följa till min pappa nu på sportlovet :) Jeeejj!

Imorgon ska jag klippa mig.. Funderar på hur. Jag vill ju ha kvar min lugg och så men funderar på att klippa upp det lite?

Såhär blev det förra gången jag klippte mig?


Boi bilder :)

Jo, bilderna från igår var det ju :) Från Alvin och Gänget bion :)







Mysdag i kanis

Hallå! Nu är vi hemma från en dag i kanis! Tycker vi har haft jätte mysigt! Det var jag, Emil, Dessi och Leo och min lilla syster och hennes kompis. Vi har eldat och fikat och åkt madrass, bara haft det mysigt och kul :) Och ikväll ska vi nog dit och se film :9

Igår kväll så såg vi shrek och myste. Sen gick mimmi och la sig i mammas säng. Sen när jag och Emil skulle sova så fick jag så dåligt samvete för att hon var själv så då gick vi in dit och la oss också sov vi alla där, mysigt :)

Nu ska vi ta och fixa lite mat och så :)

Kakor :)


Myselden :)

Leo och Emil, trodde dessi kom med på bilden men det gjorde hon inte :/

Mimmi och Bea :)

En morgontrött annasara :)


Lördag

Okej.. Den här gången har jag inte varit för lat eller haft för fullt upp för att skriva, det är det där jävla internet som inte vill! Jag blir så less!!!

Men nu så! Det får bli om både idag och igår då :) Igår for jag till skolan och skrev ut 300 inbjudningar till discot vi ska ha nästa lördag, det ska bli spännande att se hur det går den här gången om det går lika bra som de andra gångerna. Och dessutom ska vi ju köra sagotema på småbarns-discot, hoppas många klär ut sig! Sen efter det hade jag en lektion och sen for jag och älsklingen och åt sushi. Första gången för Emil och han verkade ju inte tycka det var helt fel :)

Sen så for vi hem och åt gomiddag :) Thaikycklingspett med ris och supergod sallad med avocado och sen så såg jag, emil, mamma och mimmi på tv tills jag somnade i Emils knä vid nio, haha, då gick vi upp och la oss :)

Nu imorse gick vi upp tidigt och så for vi alla iväg och morgon tränade, och mimmi  och hennes kompisar badade. Det var jätte skönt att träna på morgen och när jag var klar gick jag ner och simmade några längder också, super skönt! Sen så for vi hem och åt luch och så och sen åkte vi till Luleå för att se Alvin och Gänget 2, den var helt okej men den första filmen var mycket bättre :)

Nu är vi hemma igen efter att ha handlat till discot och kört fel 1000 gånger och snart ska jag dra igång stuvade makaroner och köttbullar åt mina små barn ;) (läs:Emil och Mimmi)




Okej, det gick visst inte att få in nå fler bilder för datorn är knäpp!!! Jag sätter in de andra från bion och så senare då :) Kram på er!


I skolan

Hallå! Nu sitter jag i skolan och har svenska, ska börja förbereda för talet nästa vecka... Jag håller på att hungra ihjäl, men det är någon soppa idag och det brukar vara gott :) Imorse åkte jag och Emil buss tillsammans, han började först halv 1 i piteå så han åkte först hit och sen till Piteå. Det var hur mysigt som helst!

Idag när jag kommer hem så ska jag och Emil och träna, eller det blir väl mer mot kvällen för han kommer hem senare än mig. Det ska bli skönt!

Jag ska ju klippa mig nu på tisdag, vet inte riktigt hur jag ska göra. Har ni något förslag? Jag vill ha kvar luggen men funderar på att klippa upp det lite.. Vad tror ni?

Nu ska jag få tummen ur och börja jobba lite ;)


Onsdag

Hallå! Nu är jag hemma, eller har varit ett tag... Jag och Emil ska snart fara och träna lite och så sen ska jag sova tidigt ikväll för jag har sovit så himlans dåligt :/

Skolan idag har varit rätt så okej. Det märks som att det är sista terminen på något sätt, känns som att vi snart kommer få hur mycket som helst att göra. Vi ska ha färdigt ett litet tal till nästa vecka och så, är redan nervös för det :P När vi kom hem så gick vi och beställde klipptid, min blev nästa tisdag :) Sen så har jag hunnit söka två jobb så i februari så ska jag få svar på hur det har gått :) Håll tummarna!

Nu ska vi packa oss iväg och träna! Det ska bli skönt! Tjingeling :)


Anna


Natti :)

Hej igen :) Nu ska jag snart sova.. Är hur trött som helst och har sovit så dåligt på siståne. Blev inte att träna idag för jag har mått så illa hela dagen :/ Men imorgon så ska jag träna igen. Det ska bli skönt, jag blir faktiskt mycket mindre stressad av att träna, släppa alla tankar en stund bara...

Imorgon ska jag, Hannah och Jannie till ÖB och handla till våra discon och så, och nu har vi eventuellt två kalas inbokade också, det känns kul och spännande! Pröva någonting nytt :)

Jag har två nya parfymer :) Den blå och den rosa, luktar super gott! :D

Min telefon är tillbaks!

Hej :) Nu har jag äntligen fått tillbaks min telefon, jag är så lycklig!!! Jeejjj!! Plus att jag fixat mitt gymort idag så nu äntligen kan jag träna när jag själv vill och inte alltid med någon annan :) Skönt!

Idag har jag haft min första filosofi lektion, och ja.. Det var ju intressant typ. Vi disskuterade om vi hr någon fri vilja eller om allt har med ödet och orsaker att göra.. Ja.. Jag tycker det låter så konstigt, det är väl klart att ALLA har en fri vilja, om man sen då har möjlighet att följa den är väl en annan sak. Och visst, vissa grejer, som att bli påkörd av en bil till exempel har ju inte med den fria viljan att göra, blir man det så finns det ju en orsak. Fasen vad irriterande sånt här är... Blablabla!

Nu måste jag hjälpa mammsen :) skriver sen!

Back on track

Hellu! Nu ska jag ta och börja om igen :) Förlåt för att det tog sån lång tid... De senaste dagarna har jag "bott" hos Emil för mamma lånde ut huset till några. Det har varit jätte mysigt och vi har bara tagit det lugnt. Emil har gjort det mysigt flera kvällar i rad med tända ljus och blommor och allt och i förrgår tänkte jag också försöka men det slutade med att jag välte ut vasen, brände mig och sa en massa fina ord som slutade med något i stil med "Det här tänker jag fanimej inte göra om igen!" I fortsättningen får Emil stå för det romantiska...

Vi har varit och tränat också, känns riktigt bra att börja om igen, jag var förkyld typ hela den här veckan men nu har vi börjat igen. Vi var och tränade senast ikväll, vi körde inte stenhårt för det gjorde vi igår, utan bara lagomt idag, men imorgon blir det nog hårt igen :)

Har börjat drick frnchta smothies också, supergott och fräsht ;)  Den vi gjort mest är enkel;
  • Jordgubbar
  • 1 banan
  • naturell lätt youghurt
  • Sen så mixar man allt och sen; Klart!
Nu ska jag sova! Sovgott :)

god natt

okeej.. lite dålig uppdatering som sagt. det är mycket som går runt i mitt huvud just nu och mycket som måste funderas på och tänkas igenom. i helgen har jag varit med emil, eller jag har varit med honom sen jag kom hem, han gör att jag mår bra igen och får mig att kunna se saker och ting på andra sätt. så jag har spenderat all min tid med honom.

jag kommer börja uppdatera som vanligt igen så fort jag löst det som måste lösas.

Tjing!

RSS 2.0