En liten update

Åå, vilket fint väder det är idag :) Hoppas det håller sig hela kvällen :) Nu ska vi snart äta, det blir grillat ikväll! Mums! Det har varit en rätt bra dag idag, sol och allt fast jag hade ju prov i ekonomi och ja... Jag undrar hur det gick egentlien. Men nu är det helg och jag ska bara ha kul! Vem bryr sig om 10 år? Det blev ändrade planer ikväll, inget boden för mig. Jag stannar hemma och grillar med några gamla kompisar och några jag inte alls känner, alltid lika spännande och sen kanske kanske jag ska grilla med Britta och hennes kompisar. Mycket grillat kan man ju säga :) Men det här blir nog en superkväll, precis vad jag känner för att göra! Jag vet bara inte riktigt vad jag ska ha på mig .. Hmm.. Ska ta och fundera på det ett tag :)

Lite bilder från igår :)

Vi skulle ha svarta kläder på dansen, så här är de!


Hannah och Jannie, de var svarta och vita


Och idag kör jag på min jeansjacka. dålig bild :P




Det gör mig arg

Jaha. Då ska man väl ta och skriva någonting smart och genomtänkt då. Hmm. Nej, det här är vare sig smart eller genomtänkt och jag kommer säkert ta bort det här inlägget senare men just nu är jag så fett sur att jag inte riktigt vet vad jag ska göra!

Hmm, var ska jag börja nu.. Nu kommer det låta som att jag träffat hur många som helst men så många är det kanske inte. Hur som helst, varenda jäkla kille jag har haft något slags umgänge med, ihop eller bara varit ni vet vän men kanske ändå lite mer, har när jag avslutat det hela fått för sig att det är min skyldighet att jag ska vara ihop med denne bara för att, jaa, de mår ju så dåligt annars. Deras liv är förstörda, de kan inte förstå hur de ska gå vidare, ingen kommer någonsin vara så bra som mig. De senaste "förhållanden" eller vad man nu ska kalla det, har jag inlett med att säga; Du, jag vill helst vara själv, så förvänta dig ingenting. Det kan ta slut när som helst. Och svaret på det har alltid varit; Okej, visst, det är lugnt.

Så jag har faktiskt inte lurat någon, jag har varit ärlig hela tiden. Bara mig själv kanske? Okej, visst, om man avslutar ett längre förhållande så kan jag förstå att man känner så, men de senaste två har varit på under en månad så jag kan inte förstå hur man kan bli så besatt av en människa på så kort tid. För så jävla bra är jag inte, det kan jag lova. Hur som helst, det jag är så less på just nu är att jag hela tiden ska tänka på deras känslor, vilka är att de blir ledsna då man inte är tillsammans och därför bör man bli ihop igen annars är jag elak, lyssnar inte till deras känslor BLA BLA BLA. Jag lyssnar. Jag tar in. Jag säger Nej. Jag har gjort slut varje gång med motiveringen ; Jag vill vara själv just nu, singel . Det är bäst för mig för jag mår inte så bra av förhållanden just nu.

Så frågan är då; Lyssnar de till mina känslor om de gör som de gör? Nej. Precis. Men jag ska lyssna på dem, ta hand om de små stackarna, göra deras liv värda att leva igen. Oh my God. Hehe, skrattretande egentligen. Killar som ska vara så starka och allt men inte har jag sett någonting sådant på sista tiden. Nej, jag har bara sett tråkiga små stackare som skyller sina problem på någon annan. Jag har gjort slut för att jag ville vara själv, det är bara acceptera. Precis som med allt annat. Och vem vill egentligen vara ihop med någon som bara är med en för att vara snäll? För det är ju precis vad de ber mig om, egentligen.

DansDansDans

Juste ja!! Här är låten som vi ska ha på uppvisningen imorgon :)



Nationella och en grymt tråkig dag

Hallå! Idag har jag haft en såå fruktansvärt tråkig dag, vilket de flesta nog har då de måste vänta på en buss i fyra timmar och dessutom är panka + dåligt väder. Så det var ju inte direkt lockande att gå på stan, så istället var jag rätt duktig och jobbade matte och ekonomi så att det inte blev lika mycket att släpa hem. :) Jag har nyss haft lite panik för jag hittade inte tröjan till imorgon men som tur var så är ju Mormor här och hon hittade den! Dagens hjälte! Den ska jag ha till dansuppvisningen imorgon! Whooo! Jag börjar bli nervös!!

Jag hade Engelska B nationella idag och det känns faktiskt helt okej :) Jag tror att det gick bra. Men som vanligt så har jag egentligen ingen aning alls. Men jag skrev 510 ord och det skulle vara max 600 så det var nog bra med text i alla fall. Nu sitter jag och funderar ut ett bra ämne till en kompis som ska ha en argumentation. Haha, jag tycker sånt är så jäkla spännande och roligt att skriva så jag blev jätte glad när han frågade om hjälp ;) Haha, är jag knäpp eller? Jag har hur mycket plugg som helst men vill hellre göra hans plugg.. Jaja, jag får ju hjälp med matten, ett bra utbyte.

Idag gjorde jag bland det jobbigaste som finns TVÅ gånger.. Jag gick till matsalen och åt, själv. All by my self.. Ensam. Alone.. Läskigt, massor med blickar på bara mig, men det känns bättre och bättre för varje gång :)

Lite bilder från helgen :)

Ett suddigt försök att Inte se ut som en typisk älvsbybo trots skitigt hår och en allmänt dålig dag


Britta på fotbollsmatchen :)


Britta hade med sig en mysig filt :)


Och jag med en toffs :)

Jag är lite låg

Okej, visst.. Jag har inte skrivti. Jag har bara varit så låg senaste dagarna. Jag vet då inte riktigt varför, men det är på bättringsvägen i alla fall :) Jag drar bara en snabbis vad som hänt i helgen. I fredags var jag med Britta och vi raggade runt i hennes bil, eller hennes familjs bil :) Jag hade jätte kul, fast sen blev det lite läskigt då det var några utklädda människor som sprang efter bilen :P I lördags åkte jag och Britta och såg fotboll, vårt lag vann :) Sen åkte jag hem och pluggade.. Jeeej! Men det snart inkommande Matte B nationella gör att all min fritid går till plugg. Det skulle liksom vara jobbigt att inte klara det, speciellt då jag ska läsa matte c .. :) I söndags hade jag också en pluggdag, fast lite slöare, för det var på lördagkväll som min "låghet" bröt ut.. Aaa.. Så har det sett ut :) Idag har jag varit i skolan, det har varit kul. Men jag har insett att min ekonomilärare nog lärt känna fel sida av mig, synd. Hon sa för ett tag sen att jag pratar så mycket på lektionerna så att jag stör Hannah och Jannie! Hahahahaha!! Jaja. . Vi har också åkt massor med hiss idag :)

Shiiit, vad jag saknar mina små korvar!


Slutsats

Ibland måste man bara hänga med . .


Be inte om ursäkt för att du är världsmästare

Jag vet att jag tjatar om hur bra det kan vara att vara singel. Men jag måste erkänna att det ibland också kan vara jobbigt, riktigt jobbigt, att inte ha den där personen som kommer och tröstar en, den som alltid står på ens sida, den som köper godis till en när man är sugen och kramar en när man behöver det. Det är klart att kompisar alltid kan uppfylla mycket av det här, men erkänn, ibland vill man bara bli kramad av en kille. En stor, varm och trygg famn att bara dyka in i när livet är lite jobbigt eller bara för att få känna sig just trygg.

Men man kan inte alltid överlåta det jobbet till någon annan, man måste lära sig att trösta sig själv och viktigast av allt, att känna sig trygg i sig själv. Jag tror att många tjejer har svårt för just det, att vara nöjda med oss själva. Är vi tillräckligt fina? Är mitt hår fint nog? Är jag smal nog? Är jag för smal? Och så vidare... Känner ni igen er? Det kanske inte alltid kommer finnas någon där som kan svara "Du vet att för mig är du vackrast i världen", och då måste man lära sig att bli den personen själv. Tänk att kunna stå framför spegeln och fråga sig; Är jag snygg nog? Och sen kunna svara sig sjäv; Snygg nog? Du är snyggast! Perfekt! Helt enkelt vrålsnygg! De få gånger de händer är verkligen riktiga Hallelulja-moments...

När man är singel så är det viktigt att kunna svara på sina egna frågor om man duger, för då finns det inte någon annan som gör det. Att vara singel innebär för många att man är fri och slipper leva efter regler, och så är det väl på sätt och vis men inte riktigt. Från början tyckte jag att det var jobbigt att vara singel, även om jag kanske sagt motsatsen... Men efter ett tag lärde jag mig hur jag skulle kunna bygga upp mitt självförtroende och kanske hur jag tillslut ska kunna bli helt trygg i mig själv. Jag satte upp regler i mitt huvud, eller regler snarare riktlinjer. Det har väl alla egentligen men de "riktlinjerna" brukar väl lyda ungefär såhär ; Träna MINST 3 gånger i veckan! Inte äta godis! Inte äta över huvudtaget! Enligt mig ger sådana regler inte direkt bättre självkänsla, de sätter snarare ännu större press på en att känna sig bra. Nej, de här nya riktlinjerna är inte sådana de är.. Ja de är helt enkelt min väg till en bättre självkänsla som singel (Lät som en töntig artikel i en tjejtidning, I know!).

Det finns såklart olika grader på min regler, riktlinjer. Eller kanske mer vardagsstämpel och viktigtförlivet-stämpel. Här har vi ett par stycken;
  1. Drabbas av panik, stanna upp, andas, tänk - gäller såväl vardagssaker som livssaker. Allt från hårkris till "fan, nu har jag verkligen strulat till det" saker. Men det finns alltid något sätt att lösa det på, jag lovar.
  2. Egentligen tänker ingen på dig, alla tänker på sig själva precis som du själv gör - Kan ju låta lite hemskt. Det jag tänker på är de här tillfällena som jag och säkert måna andra har som mardrömmsscenarie - själv i matsalen, redovisning inför klassen, själv på en fest och så vidare. Och jag måste säga att med den inställningen så blir det mycket lättare att ja, överleva en lunch, själv, i matsalen...
  3. Ingenting är vare sig så dåligt eller så bra som det verkar - Förstora inte upp saker i onödan, återgå till punkt 1.
  4. Nyckeln till att må bra är att kunna komma igen efter en motgång - Att tappa killen är inte hela världen, att kyssa fel person är heller inte hela världen. Se till det du har och det som är viktigt istället så som din familj, vänner ja du vet...
  5. Var ärlig och snäll, behandla andra som du själv vill bli behandlad - Du skall icke döda.. ;) Kände bara att den punkten kunde få vara med, även om det inte alltid är någonting jag själv följer. Någonting att jobba mot kanske?
En av mina favoriter är numer 2. Egentligen tänker ingen på dig, alla tänker på sig själva precis som du själv gör. Den regeln är speciellt bra att ha på typ fester, om ingen tänker på en betyder det också att ingen tittar heller (Okeeeej, till alla tjejer - Det finns alltid någon som kollar in er, vi är snygga! Men jag menar på ett annat sätt, det är ingen som bryr sig om saker som ni själva bryr er om, som att man står där själv tillexempel.) Det betyder alltså att man efter att man nött den här regeln tillslut kan stå där, ensam, och kolla in utan att behöva känna sig det minsta patetiskt. Det är inte alltid som man tror, det är nog inte någon som egentligen tänker Anna-Sara-har-inte-några-vänner bara för att man står där själv.

För ett tag sen, några månader kanske, var inte fester någonting jag direkt såg fram emot. Det kunde vara kvällar då jag kom hem och kände mig sårad, ful och bara bortglömd, men efter att ha lärt mig tycka om mig själv lite mer så har jag också, eller är på god väg att försöka radera ut alla jäkla kvinnliga tendenser att ifrågasätta sin egen figur, sitt utseende, sin roll här i livet och vilket intryck jag göra på andra. Såklart så kan man fortfarande känna sig missnöjd och misslyckad, men ibland får man helt enkelt ställa de tankarna åt sidan och bara tänka på det som man är riktigt nöjd med. Istället för att rikta ögonen mot sig själv så rikta dem mot andra, se dig omkring och du kommer nog märka att det finns någon som står där och ja, spanar in dig! Om inte, vad spelar det för roll. Livet är till för att levas inget annat.

Här är några fina citat från Janne - Min nya förebild ;)
"Stå på dig, annars står någon annan på dig. Och det gör ont."
"Fundera inte på om du duger åt dem fundera istället på om de duger åt dig"
Och sist men inte minst;
"Be inte om ursäkt för att du är världsmästare"

Jag vet att jag tjatar om allt sånt här, men jag vet ju hur svårt det kan vara att känna sig bra nog, speciellt för tjejer kanske, vilket är synd då vi är de mest perfekta varelserna på hela jorden. Förutom att vi är smarta så är sjuktsnygga också! Kom ihåg det!


Hemmadag

Ciaoo! Idag är jag sjuk :/ Uchuch! Men imorgon ska jag till skolan igen, frisk och utvilad, förhoppningsvis! Men jag har ändå suttit ute i solen, och det är såå skönt!! Jag sitter på balkongen så det är helt vindstilla och supervarmt! Mina tankar går idag till Jannie, och hon vet nog varför, men imorgon kommer i alla fall jag till skolan! Håll ut!

Igår var jag och Britta på Knäkontroll, det var en sjukgymnast eller vad det nu heter som kom och föreläste om knäskador och hur man kan undvika dem. Han pratade i en timma ungefär sen hade vi praktik i en timma. Det var rätt kul, men det blev sent.

Sjuk idag, men ändå med på ett kort ;) Starkt jobbat av mig känner jag.



Britta med boll på knäkontroll ;D


Gubbar med boll på knäkontroll ;D Det är inte klokt hur bra jag är på att rimma :)


Nu ska jag tänka lite, och eventuellt skriva lite om det sen :)
Over and out -

Nu är det tydligen kört

Du har svarat ja på fyra eller fler av frågorna. Du bör söka professionell hjälp av en sjuksköterska, dietist eller läkare för att göra en ordentlig bedömning av din situation och för att få hjälp att lägga om kursen.

Jag fick det svaret efter att ha gjort Expressens webbtest - Är du socker beroende? Jag svarade Ja på 5 (av 16) frågor som löd ungefär såhär;
  1. Känner du dig ofta sugen på kaffe, fett, vittbröd, choklad, chips... - Jag kan rätt ofta känna mig sugen på choklad, Ja. Men gör inte alla det?
  2. Har du någon gång haft en jömma med godis? - Jaaa! Det är väl klart! Om man köper godis vill man ju inte att någon annan äter det?
  3. Blir du arg om någon äter upp din gömma med godis? - Ja för fan! Vem blir inte det egentligen? Tänk om jag har sparat det till någonting speciellt?
  4. Går du någon gång en omväg för att kunna köpa någonting sött? - Någong gång liksom, man vill ju inte ljuga. Men seriöst, om man har lunch halv elva och slutar 5 så måste man ju få i sig någonting. "Köp en frukt" tänker ni, som att ni själva skulle göra det?
  5. Äter du ofta flingor eller vitt bröd? - Ja och Nej, periodvis..  
Tycker att svaret jag fick var lite överdrivet faktiskt ;)

Sol Sol Sol

Sol, värme, Sol, Sol ännu mer värme! Det är underbart! :) Synd bara att vi hade lektioner idag, det var nära att vi "missade" några ;) Idag har det som ni förstår varit hur skönt som helst ute! Jag och Jannie satt ute och solade innan en lektion, hur varmt som helst! Och jag trodde att jag sett årets första geting och gav ifrån mig några ljud som måste ha låtit som ja.. Apljud?

Sen var det lektioner igen.. Ekonomi och Italienska. Vi fick tillbaks italienskaprovet och det gick bättre än förväntat, den här gången fick jag ett VG. Jag är inte jätte nöjd, men ändå, det kändes skit när jag skrev provet.. :) Idag gick jag och åt lunch själv, fan vad mobbad man känner sig egentligen. Haha. Jag tänkte inte på det från början, men när jag satt där helt själv och åt mitt i matsalen så började jag tänkta hur jäkla fånig jag måste se ut egentligen. Haha, jag höll på att skratta ihjäl mig, ännu konstigare liksom. Folk måste ju ha trott att jag var knäpp.. Så tillslut tog jag upp min telefon och ringde till mamma så att jag inte skulle bli helt utstirrad ;)

Kanske är min valborg räddad? :)


Japp, samma som måndag och tisdag. Hmm, börjar känna den där klädpaniken igen. Vad fasen ska jag ha på mig? Jag har inga kläder!!



Jag funderar på att sätta ut en kontaktannons, förslag på upplägg?

En fet jävla smäll

Så, nu har jag varit seriös nog för idag. :) Men visst blir man bra less ibland ha? På sista tiden har jag haft ett sånt sug efter att smälla till någon. Inte sådär att man vill slå till en man blir lite irriterad på för att sen säga förlåt. Nej, verkligen safta in en riktig jävla smäll mitt i nyllet på första bästa (helst manliga) förbipasserande. Jag vet inte varför jag känner så just nu, och jag vet absolut inte varför det riktar sig mot de stackars små killarna. Det har ingenting med PMS att göra. För såhär har jag känt såhär rätt länge. Men erkänn att killen nog skulle bli lite förvånad? Ja, säker skitsur också, men ändå lite förvånad. Haha. Vad hemskt det låter, men jag har ärligt funderat mycket på det här på sista tiden, jag har till och med börjat starta "små bråk" bara för att till slut kunna få tillfället att klippa till... Det skulle kännas så fruktansvärt bra. Liksom slå till, se minen, hånle tillbaka och sen antagligen springa därifrån så fort som möjligt. Men ändå, det skulle vara värt minen. Det skulle det absolut.

Som sagt, jag har tänkt på det här ett tag. Men innan det gick så långt att jag började tänka på att verkligen slå ner någon så tänkte jag i liknande banor. Jag gick omkring och smålog för mig själv när jag såg i mitt huvud hur jag la ett krokben i för personer jag passerade i kön ner för trappen då brandlarmet gått, hur jag puttade den längst bak i matkön, satte en armbåge i sidan på någon som nyss hämtat mat...

Jag vet som sagt inte riktigt var mina "agressioner" kommer ifrån. Nej, jag har inte varit med om någon traumatisk händelse nyligen.. Kanske håller jag på att bli helt knäpp? Men är det så knäppt egentligen? Ja, visst, det är fel att slåss, blablabla. Men jag tror att vissa killar skulle behöva en riktigt fet jävla smäll i ansiktet. . Jag har en i åtanke just nu, stackarn . .

Ja, jag kanske börjar bli knäpp?


Orättvisor

Idag slutade jag klockan 11. Det var jobbigt för min buss gick klockan 2. Men, det blev massvis med plugg bortgjort, det var skönt.

 Jag är ganska less känner jag, på allt. Eller ja nästan allt. På alla elaka och dumma saker och männsikor som finns, alla jäkla orättvisor, ja hela baletten. Jag vill bara kunna göra någonting, men vad fasen då? Ja, visst man kan väl ge pengar, men jag vill liksom göra någonting mer konkret eller något sånt.. Hopplöst, så känns det. Vi tjejer kommer alltid vara sämre, med lägre löner och vi kommer alltid vara rädda när vi är ute på kvällen (kan inte pepparspray bli lagligt att använda?), barn kommer alltid bli misshandlade, fruar bli slagna, män, bröder, söner kommer bli dödade i krig, barnen i Afrika svälter, aids.. Ja det finns inget stopp på det hela..

Men det enda svar jag får nu för tiden , senast igår då jag drog upp diskussionen om våldtäckt (Ja, gud vad jag tjatar) är ;
-Ja.. Hemskt.. Men vad ska man göra?
Kan ni kanske gissa att det är en kille som svarade? Då for det jävligt mycket tankar runt i mitt huvud, förutom orden Dra åt helvete som jag även vräkte ur mig. Men med all rätt känner jag. Hur kan vi vara så loja och obrydda om vad som händer med våra medmännsikor, systrar, fruar, döttrar och flickvänner? Det finns hur mycket som helst att göra! Såå mycket går att göra om man bara vill och orkar. Men varken viljan eller orken finns där, speciellt inte hos kilar verkar det som.

Och det är det som är det sorgliga, för jag tror (jag vet, det här kan uppröra) inte att tjejer kommer kunna förändra det här själva. Varför? Jo, för de som ska lyssna på det här och förändra, det är män. Inte kvinnor. Och som vi alla vet så är det  inte alla män som lyssnar på oss kvinnor (varför vet jag inte då kvinnor är den största majoriteten på alla högskolor i princip alla i-länder, det är vi som är majoriteten på läkar och advokat och andra "höga" utbildningar. Men varför skulle man lyssna på oss för det?) Så om det någonsin ska förändras så måste vi alla, speciellt män och killar kämpa för det, slåss för sin åsikt, visa att det som händer är fel! Det finns så otroligt många killar och män som tycker att våldtäcktsmän är det vidrigaste som finns, de borde inte få leva och allt sånt. Jag läste massor av sådana inlägg på facebook och de var av just män, så den rätta tanken finns ju där, att det är fel. Men nu måste vi göra någonting av tanken. Vi kommer ingenstans med att skriva inlägg på facebook, det tror jag vi alla vet. Och vi vet också att så länge vi inte gör någonting åt det som går att förändra, för det går, så kommer det vara precis som det alltid varit.

Jag hoppas att jag inom en snar framtid kommer kunna förändra. Det kanske är på gång.

Första skoldagen

Hallå! Första dagen i skolan då, det var inte så hemskt trots allt :) Det var så kul att träffa Jannie och Hannah igen. De var väldigt förstående till att jag hade så jäkla ont i munnen och inte kunde äta så snabbt. Haha, jag äter så fruktansvärt långsamt nu. Undrar hur länge de kommer orka vänta på mig ;) Vi skulle ju ha haft prov idag i Information och Layout, men det blev flyttat till Torsdag. Det kändes himla skönt!! Efter den lektionen drog vi på stan. Jannie shoppade och hittade några riktigt snygga saker medan jag och Hannah satt på en bänk med varsin festis och kommenterade alla som gick förbi. Sen var det dans, vi börjar få ihop den nu. Men det känns ändå stressigt för dansupvisningen är på Onsdag nästa vecka, bara 2 lektioner kvar! Nu är jag hemma igen och vi ska ha en liten myskväll och se på Mulan :D


En rätt dålig bild på outfitten idag, men så här blev det i alla fall :) Jag kände mig rätt vårig på något sätt. Till och med mamma, som HATAR trasiga jeans tyckte jag var fin idag :)



Imorse slog jag på en gammal Britney skiva med låten Ooops I did it again, och guuud, så jag kände igen mig. Har då aldrig tänkt på texten förut.. Hmm..

I think I did it again
I made you believe we're more than just friends
Oh baby
It might seem like a crush
But it doesn't mean that I'm serious
'Cause to lose all my senses
That is just so typically me
Oh baby, baby

Oops! I did it again
I played with your heart, got lost in the game
Oh baby, baby
Oops! You think I'm in love
That I'm sent from above
I'm not that innocent

You see my problem is this
I'm dreaming away
Wishing that heroes, they truly exist
I cry, watching the days
Can't you see I'm a fool in so many ways
But to lose all my senses
That is just so typically me
Baby, oh


Tankarna till Sofie

Vad driver en människa så långt att man tar sitt eget liv?

Ja, någonting måste ju ha hänt, det är väl ändå uppenbart! Jag kan inte förstå hur de lägger ned ett sånt där fall hur som helst. Såklart, det måste finnas bevis och det skulle vara hemskt om fel man blev satt i fängelse. Men att hon tog självmord tycker jag är nog med bevis för att i alla fall försöka reda ut vad som hänt, driva fallet vidare. Men nej, det läggs ned och förutom att det är oerhört respektlöst mot Sofie, hennes familj, vänner och anhöriga så är det också en spark i magen på alla oss tjejer. Varje våldtäcktsfall som läggs ner eller slutar med ett pinsamt lågt straff, trots att man vet att mannen eller killen är skyldig, visar oss alla gång på gång att det är okej. Det är okej att våldta en tjej. Och skulle det inte vara okej så är det ändå lugnt, högst två år i våra rätt så bekväma fängelser. Antar att det är uttjatat att nämna att deras mat är dyrare än skolmaten?

Jag läste i höstas i en tidining om en undersökning de hade gjort. Frågan löd; Tycker du att det är tjejens fel att hon blivit våldtagen? När jag läste siffrorna höll jag på att smälla av! Det var det värsta jag sett. Frågan hade ställts till yngre män och det var en skrämmande hög siffra som svarade Ja.

Hur kan det vara tjejens fel? Är det hennes fel om hon hade en kjol på sig? Att hon var snygg? Att hon hade gjort sig fin för en utekväll med tjejerna? Att hon druckit? Ger det en kille rätt att våldta en tjej bara för att hon har "utmanande" kläder på sig? Vem fan är det förresten som bestämmer vad som är utmanade? Gissar att det är någon äldre man (gubbe) eller äldre kvinna ( i sådana fall; kärring) som har bestämt det bara för att man klädde sig på ett annat sätt på deras tid. Deras tid är förresten över nu, så överlåt de bästämmandena till någon som vet hur den nya generationen fungerar.

En tjej ska få ha på sig precis vad hon vill, dricka så mycket hon vill, ja göra vad fasen hon vill egentligen, precis som killar får. Ett nej är ändå alltid ett nej. Sluta betyder ingenting annat än Sluta. Och har hon då kanske druckit för mycket så att hon kanske inte kan säga någonting så betyder tystnad ändå inte Ja. Det är inte tjejens fel. När ska vi kunna inse det? När ska vi kunna vända blicken mot förövaren istället för offret? Jag gissar att det här problemet inte skulle finnas om det var killar det handlade om.

Att anmäla en våldtäckt är nog jobbigt. Att behöva gå igenom allt som hänt, att behöva berätta för alla att "Jag har blivit våldtagen" , det är nog jobbigt. Men att stå i rättssalen och inte bli trodd utan snarare vara den som anklagas för brottet mot sig själv, det måste vara fruktansvärt. Såklart att tjejer skiter i att anmäla när de vet vad som väntar en, och till vilken nytta? Inte fan kommer killen/mannen få det straffet man vill, om han ens får något straff.

Jag tycker att frågorna; "vad hade du på dig", "hur mycket hade du druckit", "var du med på det från början" är frågor som borde förbjudas. Om tjejen inte var med på det så spelar det inte någon roll om hon hade jeans eller kjol, om hon drack vatten eller alkohol. Någonting måste göras. Från både killar och tjejers sida. Jag vet att alla som läser om våldtäckter blir arga, men det räcker inte. Nu har vi sett hur långt det kan gå. Tänk om det händer din syster, din vän. ditt barn, din mamma. Skulle inte du vilja att den utsatte fick sin upprättelse? Att den skyldige som förstört din systers liv åker i fängelse utan några om eller men? Ja, det skulle i alla fall jag vilja!

Det är aldrig tjejens fel!



Sömnmedicin? Ja tack!

Ajfan, vad mycket plugg jag måste göra imorgon :/ Inte kul alls, men så bir det då man skjuter upp det. Jag vill inte tillbaka till skolan!! Låt mig vila ett tag till!! Det känns som att jag just har börjat slappna av lite och då ska det börja om igen. Vi har prov första dagen, inte snällt :/ Enligt min mening är det jävligt elakt faktiskt!

Jaja.. Jag tror alla känner igen sig egentligen så det är väl inte någonting nytt det jag säger. Men jag känner bara att "fan, nu kommer jag inte kunna sova" och så ska man väl inte känna riktigt? Om jag bara kunde få sömntaletter som jag kunde ta på kvällen så att jag small av och sov tills klockan ringde, ja då skulle allt vara mycket bättre. Men nej. De gillar visst inte att ge ut sovmedicin till unga människor. Som att vi har lättare att somna? Eller vad, jag fattar fasen inte.
- Men det är ju bättre att ta tag i problemet och lösa det
Jaaaaaa, eller hur? För det har jag ju fasen inte försökt med? Och som ni nog vet så är det i princip en dödssynd att fråga om man kan få skjuta upp ett prov eftersom att man har fem andra den veckan. Och kan man inte bara få lite hjälp på traven liksom, medan man håller på att lösa de jävla problemen så kan man väl få lite? Snälla! Jag är desperat!

Ja, jag vet. Det lät oseriöst allt det här. Men jag är så less bara, jag vill bara kunna sova! Det låter inte så jobbigt men efter ett tag så blir det det. Man orkar inte ett skit på skolan och det första man gör när man kommer hem är att somna, inte blir det mycket plugg där inte.. Nej Nej. Det skulle ju gå bättre i skolan om jag fick hjälp med att kunna sova. Då skulle jag orka och om jag skulle orka så skulle jag få mer jobb gjort vilket skulle resutera i MINDRE STRESS vilket i sin tur skulle resultera att jag kanske skulle kunna somna av mig själv. Men som sagt, jag är ju ung och ska kunna lösa stressproblem på andra sätt. Och det skulle jag absolut, om jag bara visste hur.

Lite av min lördag

Hallååå! Idag har jag varit i luleå igen, men den här gången var det för att kolla fotboll. Guud, så sugen jag blev. Men man får ju inte träna när man äter antibiotika, vilket jag gjort nästan hela våren känns det som. Så jag har fasen inte hunnit träna något än. Men snart så :) Nu har jag nyss dytt upp mina jeans, det bliv nice fan :) Det var ju inte så svårt :)

Här är en bild på jeansen och väskan.



Hehe. Jag och syrran fotade. Tyvärr så kom mitt stökiga rum med;) Nej, nu är jag så hungrig att jag inte orkar skriva mer!

En lista som behöver tänkas på

Hur mår du?
Helt ärligt, jag är rätt låg just nu.
Skrattar du?
Ja, jag skrattar. Just nu åt mig själv
Gör du saker som får dig att må bra?
Ja och saker som gör att jag mår mindre bra. Måste hitta en bra balans
Träffar du människor som får din mage att pirra?
Ja, men jag vet inte om den pirrar på ett bra sätt
Känner du dig starkare eller svagare än förut?
Både och
Saknar du?
Jämt
Älskar du?
Jag älskar
Gör du alla de saker du så länge sagt att du ska göra?
Hmm, nej kanske inte
Håller du dina löften?
Jag försöker verkligen, sen att jag inte alltid lyckas är en annan sak
Längtar du?
Jag längtar, men det gör ont ibland
Tänker du?
Lite för mycket kanske
Brister du ut i öppna ärliga skratt som kommer ända från magen?
Nästan varje dag
Vill du?
Jag tror det, kanske
Önskar du att det var som förut?
Ja och Nej
Går du vidare?
Jag är ganska bra på det, det gör ont men måste göras
Gråter du när ingen ser?
Om jag gör. Det är min fritid
Vågar du?
Om det är det du vill
Är du lycklig nu?
Jag är inte riktigt säker


Lista snodd av Ellen F på Improveme.se

Shopping och tandläkare

Vad jag menade med inlägget igår var nog att man inte måste hitta rätt när man är 17 år, ja eller vilken ålder som helst egentligen. Det är så många som känner den pressen, att man ska hitta den rätta på en gång. Men jag tror att det måste få bli fel några gånger innan man vet vad som verkligen är rätt för en. Så, det var nog det jag egentligen menade ;)

Idag har jag varit i stan med syrran. Vi storshoppade, ingen idé att ni åker dit. Allt är slut. Ja, jag shoppade på i alla fall, trots att jag egentligen inte hade de pengarna. Jag tröst shoppade kan man väl säga. De har nämligen satt in en grej i munnen på mig som gör det omöjligt att prata. Kul. Jag känner mig helt efter, ingen kommer förstå vad jag säger, jag kommer bli utfryst och bortstött och allt jag kommer kunna få fram är konstiga små ljud.. Jaja.. Shit happends helt enkelt. Sånt är livet och så vidare..

Här kommer mina fynd ;D


Jeans från Gina. Hmm. Jag gillar dem absolut, de satt jättebra upptill men.. Som ni alla säkert vet så mäter jag lika längt över hvet som Eva Longoria men tillskillnad från henne så har jag fasen inte råd med specialdesignade jeans och de här var jätte långa :/ Hoppas mamma kan lägga upp dem en liten bit så kanske det ser bättre ut :)


Väskan!! Vet ni hur läge jag spanat på denna?? Och vad upptäckte jag idag? Nedsatt pris! ;D



Och brillsen. It's never to dark to be cool ha?

Vad är det rätta?

Ännu ett av mina kvällstänk...

Måste man välja den som är bäst för en? Måste man tänka så när man är 17 - 18 i december eftersom mina föräldrar inte vet vad planering innebär?

Jag kanske inte vill välja rätt just nu. För om jag gör det så innebär det ett seriöst förhållande som man inte bara gör slut i om det känns jobbigt, vilket jag vill kunna göra. Jag är less på långa förhållanden. Blä för dem! (Tillfällig känsla, så jag är inte en tragisk människa som aldrig kommer kunna ha ett förhållande. Jag vill bara inte ha ett längt förhållande just nu.) Hur som hest, tillslut skulle förhållandet ha gått så långt igen att jag får känslan av att ingen annan skulle vilja ha mig and so on och därför, även om jag funderar på att göra slut, inte våga eftersom ja, det sa jag ju. Ingen annan vill ju ha mig. Och eftersom att jag då inte kunnat ta mig ur det här förhållandet skulle det ha blivit för seriöst för att kunna avsluta det. Det hela skulle tillslut efter några år sluta i förlovning, sedan giftemål för att sedan utvecklas till barn, hus, bil - Ja hela paketet.

Jag är inte lycklig. Jag vet fortfarande inte vem jag själv är eller om det är rätt person jag är med. Jag vet inte vad jag sjäv vill, jag har ingen egen vilja, ingen självkänsla bara massor med aggressioner som behöver tas ut och ännu mer känslomässiga behov. Jag är då otrogen, notoriskt, vilket bara gör det hela ännu värre. Jag ser på han som älskar mig, som gör allt för mig, som tar hand om mig och jag sviker honom. Om och om igen. Jag kommer inte klara av att se vad jag har orsakat, splittra en familj för att jag behöver kärlek, skada den jag borde älska, den som älskar mig. Jag kommer läggas in på grund av depression - och allt detta bara för att det var viktigt att välja den rätta när jag fortfarande var en tonårstjej som inte kunde tänka på annat än kläder?

Jag vet inte om ni förstår vad jag egentligen vill få fram, det är knappt att jag gör det själv.

En liten uppdatering

Hejsaaan :) Det är så fint väder så jag har nästan inte tid att skriva någonting! Idag har vi varit ute jätte länge. Vi skottade upp en liten sittplats också satt vi där och solade! Det var så mysigt och framför allt så var det varmt! Imorgon ska jag och syrran till Luleå. Det ska bli jätte kul, jag hoppas det är lika fint väder som det varit de senaste dagarna!! HoppasHoppas! :) Ikväll ska vi ha myskväll, jag och systeryster. Vi ska se några filmer och bara mysa på för mamma och micke är i Boden.
Jag skriver mer imorgon så får vi se om jag hittat någonting på stan :) Jag tänkte leta efter ett par mörka jeansleggings, solglasögon, en ny väska och lite annat :) Hoppas jag hittar allt :)


Städdag

Oj vad jag har städat idag! Mitt rum är nu rensat och min garderob går att öppna utan risk för ras. Det känns bra, men gud så trött jag är! Det har varit så underbart väder idag så jag gick också ut en promenad och det var jätte skönt men jag skulle kanske ha tagit det lite lugnare för jag började må ganska dåligt när jag kom in igen.. Så nu ligger jag och vilar och sen så ska vi ha en liten filmkväll och se Da vinci koden, mysigt. Vi hade även filmkväll igår och såg på vänner och Natt på museét:)

På fredag ska jag till luleå och då följer syrran med. Vi ska gå på stan ett tag, sen ska jag till tandläkaren. Usch! Det kommer att göra ont, jag vet det! Efter det så ska jag tröstshoppa lite, det kan bli rätt dyrt. Men det är det värt! Jag har j ubeställt från HM idag :D Hoppas det kommer snart för jag är såå sugen på nya kläder!!


Det här beställde jag :) Ååå, vad jag har vårkänslor!!







Förhållande

Förhållanden. Det kan vara det absolut finaste som finns, samtidigt som det kan vara en riktig jävla energitjuv. Och det är klart, har man ett förhållande ska man lägga ned tid på det om det behövs och göra allt man kan för att hjälpa den man är tillsammans med. Men så ser väl ändå de flesta förhållanden ut? Vanliga vänförhållanden och partnerförhållanden. De är ju rätt lika, man måste både ge och ta, man måste lägga ned tid för att förhållandet ska vara bra and so on. Men där någonstans slutar det för vänförhållandena men fortsätter för de andra. Det händer allt för ofta att förhållandet man är i tar för mycket energi utav en, det behöver inte betyda att det är personen man är tillsammans med som är den som tar energin. Nej, det är nog förhållandet i sig, allt som följer med på köpet liksom.

Första tiden är nästan alltid underbar. Det finns inget bättre än att träffa den man gillar, att känna sig omtyckt och att ha någon att krama och älska. Underbart! Men sen så kommer det, och det gör det nog i alla förhållanden. Okej, man börjar irritera sig på saker man förut tyckte om men det kommer mer än det. Det är de ständiga frågorna som är de som förstör. Kommer hans kompisar gilla mig? Tror ni han gillar mig eller har han slutat? Varför i helvete pratar han med sitt ex? Jag vet inte om det här är någonting både killar och tjejer tänker på. Båda parter kanske tänker på det, men på olika sätt, tyvär kan jag inte berätta hur killar ser på det hela. Hade jag kunnat det så hade jag varit världens lyckligaste!

Alla frågor som ständigt kretsar i ens huvud ( i alla fall i mitt under tiden jag varit tillsammans med någon ). Varför svarar han inte på mina sms? Tycker han att jag är nog snygg, eller vill han hellre titta på andra istället för mig? Varför ringer jag mer än han? Allt detta höll på att göra mig helt jäkla galen, men det var ingenting jag insåg direkt. Jag gick omring med ständig magkatarr det sista halvåret och skyllde på skolan. Om det varit så enkelt. Nej. Det var inte så enkelt, det var mitt förhållande helt enkelt. Alla dessa frågor om han verkligen vill vara med en, de sög liksom energin ur mig.

Att aldrig tro på att någon vill vara med en det är dumt, det sänker självkänslan så fruktansvärt mycket. Jag kände att jag inte hade något val. Vem skulle annars vilja ha mig? Har det gått så långt så finns det ingen annan utväg än att göra slut tror jag. För det är fel, det finns alltid någon som vill ha en. Och om man tänker så, vill man då verkligen vara med den personen man är tillsammans med?

Jag gjorde slut, jag tog det beslutet vilket var det jobbigaste jag någonsin har gjort. Förutom att jag sårade en annan och lämnade en person som jag verkligen älskar bakom mig så stod jag nu också helt sjäv. Ingen att luta mig tillbaka på. Ingen som sa att jag alltid var fin, ingen som sa att den älskade mig... Även om det var jobbigt så var det det bästa beslutet jag någonsin tagit. Jag lärde mig att stå själv, att lita på mig själv, att vara den som svarade på frågan ; Är jag fin nog? Mitt självförtroende är bättre än vad det någonsin varit. Visst, jag är inte bra på allt, men då får man väl bara jobba lite hårdare på de bitarna?

Mina förhållanden har varit förhållanden som tagit för mycket energi, och ja, det var säkert mitt fel. Det var jag som gick och funderade på alla dessa saker, men om man går och tänker "gillar han mig verkligen" i flera år då måste det väl finnas någon anledning till det? Det blev ett förhållande där bäda antingen tog eller gav alldeles för mycket, jag vet inte vilket. Jag tror att de här frågorna alltid kommer finnas, vem man än är med. Man kommer alltid vilja prata skit om hans ex och fundera på om man är nog fin. Men går det för långt, så långt att det är det enda man kan tänka på tillslut då är det inte rätt förhållande. Då är det ett förhållande som tar alldeles för mycket energi och som man mår dåligt av. Man måste vara försiktig med sig själv och ta hand om sig själv också, inte bara försöka rädda ett förhållande för det kommer aldrig fungera om man inte fungerar själv.

Jaa. Det är vad jag tänkt på ikväll :) Sovgott !

Hopplöst

Jag tänkte ta lite fina bilder på mig och syskonen innan jag åkte. Hur bra gick det då? Ser inte jag fullkomligt dum ut så är det någon annan som gör det. Och blev en bild bra på två så tråkade det bli så att den tredje inte rymdes på bilden. Det hela försvårades även av frammeliggande påskägg som skulle ätas. Hjalmar tyckte det var myket roligare med godis än med kort. Men kul hade vi :)







Kolla hjalmar på den här bilden! Haha. Han ser ju inte klok ut! Kan det bero på typ de 5 godisar han mosade in i munnen?? Kanske det..


Här var jag och hjalmar normala, men vera blev halv :/


samma sak här



Jag saknar er redan<3<3

Packning på g

Jaha, nu är packningen snart fixad. Känns lite tråkigt, jag hade som vanligt velat stanna längre, men jag ska ju hit i sommar igen säkert :) Trots att jag varit sjuk så har det varit roligt att vara här, riktigt mysigt också! Klockan 4 bär det av mot arlanda och klockan 7 går planet till lilla Luleå. Jaaa, vi åker tidigt men vi räknar med ganska mycket trafik såhär efter påsken när alla ska hem, bättre att komma tidigare än försent. Det har vi nämligen gjort allt för många gånger ;)

Det blir nog inte så mycket mer idag, om jag inte får för mig att skriva ikväll :) Ha en bra dag och håll tummarna för att planet inte störtar!! Ja, jag är lite flygrädd!!

En liten bror som jag kommer sakna!!



Ja, det var halsfluss

Japp. Halsfluss var det, så nu har jag fått penicillin, igen. Usch! Och det här ska vara ännu värre än det förra jag tog. Då känns det ändå bra att det är lov så att jag inte behöver gå i skolan och må skitdåligt! Jag fick ju min tid kvart i två idag, så du körde Janne in mig till Strängnäs. När vi kom dit fick jag göra ett halsprov på en gång. Fasen alltså! Jag vet inte om det var jag som var oförberedd eller om det var hon som var lite hårdhänt men hon sa bara "Säg Aaaaa" och ja då gjorde jag väl det och så fort jag öppnade munnen så körde hon ner en pinne i halsen. Haha. Jag bara kastade mig bakåt och det där Aaaaaaa:ndet blev mer ett "AaaaUÄÄÄÄÄÄ".

Men förutom det så gick allt bra. Det gick fort och jag fick ut mitt penicillin som man mår förjävligt av. Men men, snart mår jag bättre :) Synd bara att jag blev sjuk nu när jag är hos pappa. Både jag och pappa har varit jätte dåliga och bara legat hela tiden typ. Men det känns ju i alla fall bra att vi har träffats! Jag får åka hit en längre sväng i sommar ;D

Imorgon bär det av hemmåt. Jag skulle ju ha velat stanna längre men jag har massor av viktiga tandläkartider. Uh!


Det har varit sånt härligt väder att jag fått på mig min blus :) Antar att den åker av så fort jag kommer hem till mamma.. :(


En del av familjen - saknas gör ; Jag, Farmor och lite av Arvid

Halsfluss?

Hallå! Nu har jag fått en tid hos jourläkare, de tror att det är halsfluss. Så jag måste få ut medicin. Uh, jag gillar inte sånn där antibiotika och sånt, man blir så himla trött av det. Men bättre det än att ha ont och vara sjuk. Nu är farmor och Janne här i alla fall det är jätte jätte kul:) De är nyhemkommna från Nya Zeeland och bruna som pepparkakor, nästan. Jag längtar tillbaka så mycket! När jag gått ut gymnasiet ska jag spara ihop pengar så att jag kan åka dit igen och hälsa på mina kusiner :)

Snart ska jag ringa mamma så att någon mer kan få tycka synd om mig ;)

Halsfluss=ingen bild på mig ;) Kanske senare. Hehe :D


Dag med tjejorna

Jahaa.. Jag har nog gått och dragit på mig någonting rejält. Jag är helt slut och orkar ingenting och det gör så in i helsike ont när jag sväljer. Booo! Jag var bara tvungen att ringa mamma för att få någon som tyckte synd om mig. Kanske lite uppmärksamhetskrävande? ;)

Idag var Cicci och Jessika här, det var jätte kul! Vi satt ute jätte länge och pratade. Men jag kände mig rätt hängig redan då så det kändes som att jag inte var riktigt typ närvarande. Men jag hade i alla fall jätte kul :) Det var sååå kul att träffas igen! Vi pratade om när vi var i Frankrike, Gud så kul det var egentligen! Allt utom maten, den var rent äcklig! Vi blev typ överlyckliga då det var Pasta med Tomatsås. Haha.


Jag har solat hela dagen! Det har varit så himla skönt väder!



Cicci och Jessu :D

Underbar dag

Ååå, vilken underbar dag det är! Det är hur varmt som helst, jag hade kunnat ligga ute i bikini, nästan. Men jag tror jag håller på att bli sjuk:( Jag har ont i huvudet, halsen och är helt trött och öm i kroppen :( Typiskt. Och det blir ju inte direkt bättre av att man sitter och solar! Men jag Ska sola idag , man vet aldrig när man kan göra det nästa gång ;)

På ett tag kommer Jessika och förhoppningsvis Ciccie hit:) Det ska bli så kul!! Vi träffas ju inte så ofta . Jag vet inte vad vi ska göra, sola? :)

"Maybe we're friends, Maybe we're more, Maybe it's just my imagination
But I see you stare just a little to long and it makes me start to wonder
So baby call me crazy but I think you feel it to
"


Känslor

Usch! Dumma Dumma känslor! Jag vill bara att de ska försvinna! Jag skulle ha insett förut att det var såhär jag kände, men det gjorde jag inte. Jag gjorde dig illa, men du visade det inte. Du fortsatte att vara samma, snälla person och jag gjorde dig illa igen. Jag trodde inte på det du sa, men nu vet jag att det du sa, att det kanske var sant. Då var det nog sant i alla fall. Nu är det nog försent. Jag har förstört. Jag skulle ha valt dig från första början. Jag skulle inte ha flippat ut och fått panik när du sa vad du kände, jag skulle ha stannat upp och tänkt på vad du sa. För egentligen kände jag samma sak. Precis likadant som du. Men istället så tvärvände jag, träffade någon annan bara för att slippa känna det jag känner för dig. Men det fungerade inte, jag känner bara mer och mer. Och nu, ja. Vad kommer hända nu?

Men så kallade du mig det idag igen och jag har aldrig kännt mig lyckligare.


En stund i lekparken

Ah, kom nyss in från en timma i lekparken. OMG, hur de orkar leka så intesivt! Såklart så var det någon som blev ledsen så det var lika bra att ta hem kottarna innan det blev någon mer som blev det. Jaja. Nu är vi hemma igen. Snart när pappa kommer så ska vi nog fixa med bilen. Spännande! :D

Lite bilder hära :)

Pappas hus



Jag och hjalmar. Vi ramlade typ precis där så därför ser vi lite små pucko ut ;D


Arvid o Vera



Och SÅKLART en bild på mig :D

Min kväll

Halloj. Idag är det en sååå fin dag, vi ska snart ut jag och kottarna. Men först ska jag duscha och allt. Igår kväll var jag barnvakt och min kväll var ja.. - Pussel, mat, tjat, bråk, kramar, läsning, tröstning, nattning, pussar. Rätt utmattande med 3 stycken på en gång, men ändå så mysigt! Sen när de hade lagt sig, efter många om och men och en massa bus med deras rätt utmattade barnvakt, så såg jag, pappa och sara på Rallybrudar, min bil var med flera gånger :) Den var bra. Helt okej bra. Och jag drack en energidryck. Inget speciellt kanske. Men jag är egentligen en motståndare till dessa energidrycker då de är farliga att dricka. Speciellt då man dricker dem tillsammans med alkohol eller efter träning. Man leker rätt mycket med hjärtat då. Hur som helst, jag drack en. Tycker inte de är speciellt goda så jag förstår inte varför folk häller i sig sånna.

Jag var lite osäker på hur de smakade så jag smakade ur pappas glas och jäklar vilken kick jag fick. Jag tänkte fan att det var starka grejer. Hmm. Sen när jag drack ur min så fick jag inte alls samma känsla, det berodde på att pappa blandat ut sin. Hehe. Jag blev lite, jaa.. Yr?

Idag ska det meckas med bilen också :) Jag kan sätta in lite bilder sen :D

Hos Papi

Nu är jag hos pappa, jag kom hit igår kväll. Pappa, Vera och Hjalmar kom och hämtade mig på Arlanda. Det var så kul att se dem igen, de har blivit så stora mina små syskon! Idag har vi bara tagit det lugnt. Både pappa och sara har jobbat så jag har varit hemma med barnen. Vi har käkat vofflor och byggt pussel och såklart spelat dator :) Mysdag helt enkelt! Ikväll ska vi ha myskväll och se rallybrudar. Kul :) Nu ska jag hjälpa till med maten lite, jag kan skriva mer sen :)

Tjings!




yoo..

Kallas; Jag har inget att göra

Lovar du att vara ärlig? Självklart
Du heter: Anna-Sara
Smeknamn: Annis, Anna, Sara (otippat va?)
Beroende av: Kramar, skratt, vänner, mamma och smink :*
Vad tror folk om dig? Ingen aning egentligen. Men varför tänkta på det? :)
Stämmer det? Njaa ;)
Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår?
Vad säger du för att imponera på någon? Gasshh. Jag kan inte imponera, jag är för blyg.
Hur imponerar man på dig? Förutom allt det uppenbara som att vara snäll och det, så är det ÖGONKONTAKT. Inget flimmrande här inte.
Brukar du skratta för dig själv?Öhh.. Ja, rätt ofta ;)
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Är du trög?" - Pappa
Var bor du? Nej, inte direkt
Äger du några converse: Jo
Sprit, cider, vin eller öl: Mamma läser min blogg
Brukar du bli för full: Näää
Vad har du för mobil operatör: Telia
Är du allergisk i mot något: Nej
Nästa mål i ditt liv: Klara matte B och inte göra om samma misstag igen
Hur svarar du i mobilen: Hej det är.. Eller bara Hej. Om det är mamma så varierar det lite :P
Vem ringde du senast? Mami
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Du glömde din bok hemma
Antal timmar sömn inatt: åtta kanske?
Sov du ensam: Jaa, och det kommer jag nog göra ett bra tag till :/
Brukar du komma i tid: Ja, men det har ofta stressats rejält innan
När mår du bra: När jag är bland mina vänner :)
När blev du fotad senast: Igår
Hur känner du dig nu: Rätt seg
Vanligaste färg på dina kläder: Ingen aning. . Olika?
Vad tycker du om fötter: Jag tycker fötter är rätt.. äckliga
Vad saknar du: Det kan jag inte säga.
Hade du en bra kväll igår: Ja, jag kom hem till pappa :)
Favorit dryck på morgonen: Vatten
Rakar du benen: Ja, jämt. jag tycker det är obehagligt annars.
När brukar du oftast gå och lägga dig: 22?
Är du blyg? Ja gud ja. . Men det tar sig :)
Sysslar du med någon idrott: Dans och fotboll
Vill du hellre ha mail än brev: MAIL WTF!!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nja, inte kärlek men någonting liknande kanske;) Kanske snarare en känsla av "Måste Ha"
Har du spytt offentligt: Ja, gotlandsfärgan
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Oj, allt som jag kände för. :)
Är du nöjd med ditt liv: Ja, det kommer alltid finnas saker man vill ändra på
Är du bortskämd: både och, mer eller mindre
Vad gör du i morgon: Barnvakt? Kanske mecka med bilen?
Vad är det värsta du vet? När jag inte vet vad som händer. Kontrollfreak.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Olika. Ibland inget, ibland massor.
Vad längtar du till?Mycket!!
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja
Vad är det finaste du fått? Ett brev som beskrev varenda känsla, inte ofta det kommer från en kille.
En speciell dag du minns: Ja. Den skulle bli perfekt, men jag sabbade
Hur gammal är du: 17. 18 i december, dålig planering där mamma och pappa!
Om fem månader: Är jag på Kreta och sen skola.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Jag ringer nog inte. Men den jag ringer om jag gör det är Britta.
Vilken tid gick du upp idag: Runt 07:30
Vad ska du göra ikväll: Se film med pappa :)
Är det okej att gråta: Självklart, det är bra att kunna släppa ut känslor ibland
Laddar du ner musik och film från Internet: Nu förstår jag inte
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Lägga pengarna på en lägenhet
Bär du glasögon eller linser: Nopie!
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Naae?
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Jätteolika, men jag är mest effektiv på morgonen!
Har du piercing: I öronen. Men det kanske inte gills
Vill du gifta dig: Ja, jag tror det. Kanske.
Vill du ha barn: Jo, det vill jag
Solar du ofta: Nej. Förutom på sommaren då..
Är du bra på att laga mat: Ja jäklar. Om det är någonting jag kan så är det nog det.
Gillar du att dansa: Ja! Ensam, med vänner, hemma, ute. Jämt!
Är du flygrädd: Joo, och ändå flyger jag ofta
Hur vig är du: Halvvig ?
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatteen :)
Vilken är din favoritglass: Ben&Jerrys den där med kaksmet
Tror du på ett liv efter döden: Jag vill inte riktigt tänka på det, lev i nuet är väl bättre?
Tycker du om sushi: Oja! Supergott!
Vad äter du helst när du ser på film: Godiis :D
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej, inte det
Har du tandläkarskräck: Litegrann, det är ju inte den mest behagliga upplevelsen direkt
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kväll
Vilken ögonfärg har du: Bruna, men har märkt att ena ögat skiftar i grönt
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Det har hänt ja -
Biter du på naglarna: Nej
Röker du: Absolut inte!
Hur ofta tränar/motionerar du: Olika. Beror på vad det är för period liksom. Men 3 ggr i veckan alltid.
Senaste låt du hörde: Hips don't lie - Shakira
Vad gör du på helgerna: Beror på vad som faller mig in

Massvis med plugg och packning

Uhh , jag har så mycket plugg! Det är vad min dag bestått av, plugg plugg och plugg. Jag stannade i skolan en timma och pluggade och nu har jag suttit i två timmar och pluggat hemma och jag har inte packat klart än! Jag är lite stressad kan man väl säga ;) Jag har hunnit med rätt mycket idag känns det som, jag gjorde bort rätt mycket på ekonomin och så gjorde jag hyffsta med gramatik på engelskan och så resten då som jag redan berättat om. Jag har Itaienskaprov imorgon. Usch och blä, det kommer inte gå så bra.

Åhhhaaa.. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta med mig till pappa. Jag känner mig aningen förvirrad. Jaja, nu måste jag fortsätta med Italienskan! Ha en bra kväll :) Puss


MK-smink

Hellu :) Nu är det läggdags för mig och det ska bli så skönt!! Vi har haft en sminkkväll ikväll. Mary Kay smink :) Det har varit super kul! Och jag har prövat massor med färger som jag inte prövat förut. Jag ka nog beställa någonting, men jag vet inte vad. Egentligen borde jag ha pluggat, men en viss Anna-Sara är rätt less kan man väl säga.

Min dag har varit bra. Rätt lugn. Jag hade ett jätte långt hål idag som jag pluggade på, det var skönt att göra bort lite. Haha, jag gjorde faktiskt bort mig rejält också. Så typiskt bara. Jag satt i uppehållsrummet i en soffa och pluggade och så satt det en kompis längre bort i en annan soffa. Han och hans kompis. Han frågade i alla fall, vad jag trodde, sin kompis när han började igen. Och frågade, och frågade typ 1000 gånger och jag tänkte ju som "vad är det för idiot som inte svarar? är han trög?". Ja.. Vem var det han pratade med då? Jo, mig. Och jag satt där som ett annat UFO och småskrattade. Haha.

Okej, det är mobikameran så det blev inte så bra. Tänk er lite starkare färger :)



Morgon och framtidstankar

Godmorgon! Ny vecka, och det känns riktigt bra. Kanske för att jag bara går 3 dagar i skolan? Sen åker jag till pappa :) Det ska bli jätte kul ! Jag har nyss vaknat, innan klockan ringde. Det är skönt ändå för då kan jag ta det ännu lugnare. Jag var rätt glad när jag vaknade, tills jag tittade ut genom fönstret. Snö. Det snöar för fasiken. Nu får det väl sluta. Igår började jag räkna åren för hur länge jag måste bo här och fick en rätt konstig känsla i mig när jag insåg att det var 1 år till som jag måste leva med snö året runt (nästan). Jag vet inte riktigt vad jag kände. Det känns lite läskigt faktiskt, för jag har ingen aning om vad jag ska göra efter gymnasiet. Visst, plugga vidare ska jag väl göra men vad, när, var, hur? Och innan det vill jag ut och resa, men för det måste man ju ha pengar och det ser ju inte så ljust ut med jobb för oss ungdomar, eller?

"Ja, vad ska man säga.. Ni kommer inte att kunna få ett jävla jobb när ni går ut. Vi sitter alla i samma båt " - O.N

StressStressStress..

Okej. Jag måste fundera mer på det sen, för nu ska jag äte frukost. Ha en bra dag! :)


Den här jackan har jag tittat på, vad tycker ni? Den ser lite konstig ut på bilden, men den var rätt fin ändå.

Fasiken..

Åhh , det finns en låt som jag tycker är sååå bra men jag hittar den ingenstans och ingen har den. Det är Listen med Beyoncé. Den är så himla bra. Men jag vet inte hur jag ska få tag på den, någon av er som har den? Jag vill inte dirket ladda hem nu. Jag vet inte så mycket om den nya lagen, men jag har fått känslan av att det kanske inte är det bästa att tanka musik? Men vad fasen ska man göra då, betala för den? Fuck no.. Usch.. Varför ska de ha sånna där lagar, är det inte bra att musiken sprids och att alla kan ta del av den? Gissar att de som är sura över att man laddar ner musik är de som redan tjänar fett mycket pengar. Skulle man inte bara kunna få ladda ner någon låt i månaden då? Eller någonting. Suck..

Såhär kunde man ju ha sett ut idag, men det blev täckjackan igen. Vad less jag blir..



Att vara singel . .

Halloj :) Vilken underbar dag det är idag :) Hur fint som helst! Har ni haft en bra helg? Jag har haft en rätt lugn helg, som vanligt. Igår var jag med Ida och Samuel det var kul, men alla var rätt så trötta. Först "gjorde vi byn", vilket gick rätt så fort, sen åkte vi hem till Ida och åt varma mackor, mums! Sen spelade vi yatzy :) Det var kul, men jag kom sist hela tiden ;) Efter ett tag drog jag hem och såg på tv och myste på och sen åt jag middag och såg på I'm Legend som gick på tv igår :) Den var väl okej, typ som alla andra sånna filmer.

Att vara singel, vad innebär det egentligen? Själv vet jag faktiskt inte. För jag har som aldrig varit det på riktigt. För mig innebär det nog, just nu i alla fall att vara själv, tänka igenom sina egna känslor och komma fram till vad man vill ha. Vad vill jag egentligen? Kanske inte bara vad man vill när det gäller förhållanden utan kanske också med ja, allt annat. För när man är singel, då är man ju också själv och kanske inte påverkas av andras tankar. Visst, man påverkas ju av sina kompisar men inte på samma sätt som man påverkas av den man är tillsammans med, den man har ett förhållande med.

När jag först blev singel för någon månad sen så insåg jag hur mycket saker det är som jag aldrig tänkt på, saker som jag låtit någon annan tänka på åt mig. Jag märkte också hur jag ändrades som person, jag vet att det finns de som gillade "förra anna-sara" bättre, jag är inte en utav dem. Visst har jag gjort fel val men jag har ändå vuxit som person genom att göra dem. Och hade jag inte varit själv så hade jag aldrig blivit till den jag är nu, jag hade varit en halva, någon som önskade att göra saker men inte vågade. Det gick för fort den här gången, jag skulle inte gått in i det här förhållandet, även om det var ett fint och bra förhållande. Det var för tidigt och jag kände på en gång hur jag började bli till den jag var förut och jag vill inte det, jag vill verkligen inte det. Jag har fortfarande samma personlighet och jag är samma människa men jag har vunnit "nya" egenskaper som jag verkligen älskar.

Det här med personlighet och egenskaper, det var det Hannah som fick mig att börja tänk på . . För bara för att jag fått nya egenskaper så är jag ändå den jag alltid varit, i grund och botten. Jag är bara lite uppgraderad, helt enkelt. Jag tänker fortsätta med att vara singel ett rätt bra tag till, man måste lära sig att vara ensam också, det är viktigt.

illegal ..

"You don't even know the meaning of the words "I'm sorry"
You said you would love me until you die
And as far as I know you're still alive, baby
You don't even know the meaning of the words "I'm sorry"
I'm starting to believe it should be illegal to deceive a woman's heart"



Tidig morgon..

Godmorgon. Ni måste ju tycka jag är knäpp som vaknar såhär tidigt en ffucking lördag! Det beror helt enkelt på att jag var helt slut igår och gick och la mig typ 10. Så jag har väl sovit ut hellt enkelt. Nu sitter jag i mammas säng och min syster ligger och sover fortfarande. Vi ska snart ner och köpa bacon så att vi kan göra äggröra med bacon :) Supermumsigt!!

Jag vet att det kanske lät okänsligt igår när jag bara skrev att jag var singel igen. Jag är jätte ledsen över att det blev så och det är jätte tråkigt. Men det funkade inte för mig just nu, jag måste vara själv lite längre och var bara inte redo för det seriösa förhållande som det blev till. Jag vet inte vad man ska säga mer egentligen. Det finns kanske inte så mycket mer att säga?

Fredagsmys med min syster :)

Oj, så skönt det ska bli med helg. Jag har längtat! Det har varit en lugn och bra dag idag, fram tills nu, men det kan vi ta sen.. Först hade jag dans och det gick bra sen efter dansen så stannade jag, Hannah och Jannie kvar och pratade om en massa och kanske att vi kom på en UF-företags ide?? Efter allt prat så gick vi och åt lunch och det var jätte gott :) Ja, jag pratar om skolmaten. Ibland så slår de till de där mat-tanterna och gör jätte god mat.. Och ibland inte.. Sen hade vi matte och efter det Idrott. Kul var det. När jag kom hem fixade jag min syrra som skulle på Stuffa hon blev jätte söt såklart :D Nu är hon hemma igen och vi ska sova i mammas säng eftersom att vi är ensamma hemma inatt, Mysigt!!

Ja, jag är singel igen hörni. Verkar det som att jag är bra på sånt där? Nej ..


Jag gillar mitt nya diadem :):) Hårband kanske det är??  :) Så en puss för det!





Jaha, tror ni jag var besviken imorse då det vrålsnöade ute?? Fan vad less jag är!

En låt och ett godnatt


Torsdag :)

Jeeejj , idag är jag hemma tidigt :) Det är så skönt! Och nu är ingen hemma så det är lungt och skönt hemma, men inte så länge till tror jag. Mamma kommer snart. . och då ska jag ner och handla antar jag..

Det har inte varit en så händelserik dag idag. Den har som rullat på som vanligt. Först hade vi Italienska och sen ekonomi. Ingrid blev lite irriterad åt oss, först mina kompisar och mig och sen resten av klassen för att vi satt och skrattade hela tiden.. Anledningen? Det här smset gick runt i klassen ;
- Ingrid har knäppt tröjan snett ..

Sen hade vi matte, som vanligt fick vi blicken.. Förstår inte vad felet är.. Ahh.. Efter matten hade vi lunch och så slutade vi :) Det var korvstråganoff idag, helt okej. Haha. Killen som var framför mig i kön idag tog ALLT ris som var kvar. Jag såg han bara ta skopa efter skopa, och har jag inte helt fel så stod jäveln och hånflinade åt min bestörta min. Det var bara att spatsera iväg till vegetariska och ta sitt ris där ..  ;)

Och sen hände det som inte fick hända. Jag försöker att glömma, och det gick bra fram tills idag ..





Mitt nya hårband, skulle vilja ta bort pärlorna, men det är fint ändå :)

Godmorgon :)

Gomorron på er :) nu sitter jag och äter frukost, jag har gjort egen choklad, mums!! :) jag tycker torsdagar är jobbiga, vi har lektioner hela tiden och bara en halvtimmas lunch så man hinner som aldrig bara vila och slappna av lite. Asså våran rektor är ju lite småstörd! Hon har nu bestämt att har man till exempel inte allt material med sig till lektionen så får man typ frånvaro. Okej, visst ska man väl ha med sig allt men om man då har 11 ämnen och prov i typ 6 av dem på samma gång, är det inte jääääkla lätt att glömma någonting hemma då? Då kan de väl i alla fall försöka se det lite positivt, som att vi har tagit med böckerna hem och faktiskt pluggat. Uh, vi är kind of rätt less på Henne..

Här är en av tröjorna ;)



Kul, jag ser ut att ha en babymage i spegeln ..

Uppdatering :)

Idag hade jag Nationella i Svenska B, jag satt i 3.5 timma. Jag vet inte om det blev bra eller inte, men det tänker jag inte fundera på nu :) Det är bara vänta och se typ . Efter provet så gick jag på stan och små shoppade lite. Det blev en tröja, ett linne och ett jättefint hårband som ser ut som en fläta. Det var jätte varmt idag så det kändes helt fel med täckjacka, ungefär lika fel som om jag hade haft shorts på mig . Men det var kallt imorse?! Sen sov jag hela vägen hem, det var skönt men jag är fortfarande trött.

Nu måste jag sova jag är så trött, men jag lovar att ni får se bilder på allt imorgon :):)

Cuiusvis hominis est errare - vem som helst kan fela

RSS 2.0