Kastrering?

Har ni hört att Polen ska införa kastrering av dömda pedofiler? De blir det första EU-landet att införa detta.

"Den nya lagen innebär att Polen blir det första EU-landet att kastrera pedofiler kemiskt – som en del av ett straff. Behandlingen ges i form av ett piller som minskar testostronet i kroppen och därigenom minskar sexdriften.

Lagen innefattar sexuella brott mot barn under 15 år och incest. Lagen kommer även att att innefatta grooming på internet. Enligt lagändringen – som först måste klubbas i senaten och undertecknas av presidenten innan den tas i bruk – ska domstolen besluta om en brottslig ska kastreras senast sex månader innan denne släpps ut ur fängelse."

Källa: Aftonbladet

Vad tycker ni om detta? Jag tycker faktiskt att det är rätt att göra så här. Kan tänka mig att motargument som till exempel att man inte kan bestäma över någon annans kropp och därför inte kan kastrera någn mot dennes egen vilja och blablabla kommer att komma upp. Men jag ser det som så att om man nu utför något slags sexuellt övergrepp då har man väl ändå gjort sitt val? Om man vet om att man blir kastrerad om man göra detta, då gör man väl ändå indirekt ett eget val? Förstår ni hur jag menar?

Så vad tycker ni? Rätt eller Fel?

 


Kommentarer
Postat av: Sandra

Pratade med några vänner om det här för några dagar sen och vi kom ganska enhälligt fram till att det var rätt! För om man inte kan tygla sina lustar så att man måste gå och förgripa sig på folk, då har man förbrukat sin rätt till dessa lustar. Så det så!

2009-09-26 @ 10:15:10
URL: http://forthecurious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0